Lad din gave leve

Testamente

En god mulighed for at yde et bidrag, der virkelig gør en forskel, er at oprette et testamente, der betænker Merkur Fonden.

Testamente - en hjertesag

Det er noget helt særligt at tænke over sit testamente. Det er virkelig en personlig opgave og en hjertesag, hvor du betænker de personer og sager, der står dit hjerte nær. Ikke to menneskers ønsker, livsvilkår og familieforhold er ens, og vores valg vil naturligvis også være forskellige, når det gælder testamenter.

Hvis du ikke skriver testamente

Mange får ikke skrevet testamente, og så fordeles arven efter lovens bestemmelser. Ved at træffe dine egne testamentariske valg, kan du bestemme meget selv – herunder kan du beslutte at betænke Merkur Fonden i dit testamente. Se mere nederst på siden om gratis juridisk bistand.

Merkur Fonden har erfaring med arv

Testamentariske gaver betyder meget for Merkur Fonden, for det er en stor tillidserklæring, når vi betænkes. Merkur Fonden har allerede modtaget arv, både som en del af et bo og som enearving.

Hvad er det særlige ved testamentariske gaver?

Ved at oprette testamente kan du – rent praktisk - ikke bare disponere over eventuelle værdier i banken, men også over de værdier, som ellers er bundne. Måske har du værdier, som ikke er kontante, men som ved din død kan blive til gavepenge – det kan være en bolig, indbo, restpensioner mv. Selvom du ikke har ekstra penge til daglig i dit liv, kan du altså godt bære på et gavepotentiale, som kan komme andre til gode.

Du kan i vid udstrækning udforme dit testamente som du ønsker, og det betyder, at testamentet kan blive en fin, værdig måde at efterlade et aftryk og give en gave til kommende generationer.

Merkur Fonden betaler ikke boafgift

Hvis du beslutter dig for at betænke Merkur Fonden i dit testamente, betaler boet ikke boafgift af det beløb, Merkur Fonden får. Merkur Fonden er afgiftsfritaget. Gaven går altså ubeskåret til fonden, og boafgiften beregnes kun af det tilbageværende beløb i boet. Hvis Merkur Fonden indsættes som eneste arving, betales der heller ikke boafgift.  

Merkur Fonden vil gerne tale med dig om testamente

Et testamente har to sider: Der er juridiske krav og aspekter at tage hensyn til, når man skriver et testamente. Merkur Fonden råder ikke over juridisk ekspertise, men har et samarbejde med virksomheden Dokument24, som tilbyder gratis juridisk bistand til testamentet, hvis det indeholder en gave til Merkur Fonden. Se mere nedenfor.

Det andet aspekt er de tanker og hensigter, som du har, og som det kan være vigtigt at få talt igennem. Merkur Fonden vil altid gerne tale med dig om dine tanker – også selvom de ikke er tænkt til ende endnu, eller selvom du ikke ved, om Merkur Fonden er den rigtige for dig.

Hvis du har et ønske om at en evt. testamentarisk gave til Merkur Fonden særligt anvendes på et bestemt område, for eksempel kunst og kultur, vil Merkur Fonden tage hensyn til det ved uddelingen.

Juridisk bistand - gratis med Dokument24

Merkur Fonden samarbejder med virksomheden Dokument24, som tilbyder at udarbejde gratis testamente, hvis det indeholder en gave til Merkur Fonden. Man kan selv udarbejde testamentet online på deres hjemmeside efter at have besvaret 10-15 spørgsmål om personlige forhold, eller man kan få egentlig personlig rådgivning. Det sker hos jurister, som er tilknyttet virksomheden.

 Gå til Dokument24 her

 

 

Har du spørgsmål vedr. testamente og arv?

Vi vil altid gerne tale med dig - det er helt uforpligtende.