NYT SYN

SUG Brilleforsyningen

Blandt fattige er briller og synstjek uden for rækkevidde. Det er synsskavanker derimod ikke. Et bedre syn kan give helt nye livsmuligheder. Med Merkur Fondens hjælp kunne Brilleforsyningen under Seniorer uden Grænser hjælpe 963 mennesker i Uganda.

Sådan! Et nyt syn på verden.

Uganda er et fattigt land, og synstjek og nye briller er helt uden for rækkevidde for de fleste – men nedsat syn er desværre almindeligt – både på grund af almindelige synsskavanker og på grund af infektioner, øjensygdomme mm. Et par briller kan gøre en verden til forskel for modtageren og muliggøre skolegang og sikre arbejdsevnen.

Seniorer uden grænser har undergrupper med mange forskellige professioner. Der er blandt andet en gruppe ved navn Brilleforsyningen, der har arbejdet med netop syn og briller i deres professionelle liv, og nu bruger deres kompetencer og netværk til gavn for mennesker i udviklingslande. De samler penge og briller ind i Danmark og samarbejder under deres besøg med en lokal organisationer om synstjek og uddelingen af briller og medicin.

Med Merkur Fondens hjælp kunne der gennemføres 5 såkaldte ”Eye Camps” – dvs mobile øjenklinikker, hvor folk kunne komme til undersøgelse – i Mount Elgon området op til grænsen mod Kenya. Her blev der gennemført 963 synstest af de lokale optikere; 547 fik briller med hjem, 590 fik dråber mod allergi, 34 mod anden betændelse og 64 fik konstateret grå stær. Desværre kunne Brilleforsyningen kun donere til tre operationer på det lokale hospital.

Brilleforsyningen fortsætter naturligvis arbejdet.