Dokumentarfilm

Rosa fra Santiago

At have rod i en kultur og verdensdel og vokse op i en anden betyder, at man altid bærer to identiteter på en gang. Esben Thode Schultz laver kortfilmdokumentar om det, og Merkur Fonden har givet et bidrag til optagelserne. Det færdige resultat ventes i marts 2021.

Rosa og den nyfødte. Foto: Esben Thode Schultz

Kortfilmsdokumentaren "Rosa fra Santiago" følger Rosa, da hun er gravid for første gang. Da Rosa var 10 år, emigrerede hun fra Cuba til København med sin mor. I Cuba efterlod hun både hele sin familie og en stærk identitet. Siden begyndelsen har Rosa været en forbilledlig indvandrer. Hun lærte hurtigt dansk, hun har taget en uddannelse som sygeplejerske, og hun har fået en dansk kæreste. Selvom Rosa har været succesfuld, har det ikke altid været nemt, og nu skal Rosa være mor for første gang. 

Vil Rosa, med sin danske mand og sit nyfødte barn, endelig finde sig til rette med sin identitet i Danmark? Kan hun det, uden at det kræver opgør og ofre?

Dokumentarfilmen vil være et bidrag til immigrantbørns historier og til integrationsdebatten i det danske samfund. For hvad sker der i grunden med teenagere, som fanges i forældrenes rejse mod bedre vilkår i Skandinavien? Rosas fortælling vil tydeliggøre nogle af de dilemmaer, som unge immigranter hver dag står overfor.

Forventet premiere CPH DOX marts 2021.