Sanduko giver børn i bl.a. Afrika mulighed for at gå i skole.

Sanduko

Merkur Fonden har udvalgt et antal projekter, som fonden ønsker at følge og støtte over en længere periode. Foreningen Sanduko er et af disse fokusprojekter.

Foreningen Sanduko er en hjælpeorganisation, der støtter socialt baserede initiativer inden for undervisning og uddannelse - og særligt initiativer med baggrund i waldorfpædagogikken. Sanduko drives af frivillige kræfter, og al administration holdes på et minimum.

Sanduko arbejder internationalt med særligt fokus på Afrika, især i de tre østafrikanske lande Kenya, Tanzania og Uganda , og Sydafrika, hvor Sanduko har haft større Waldorfpædagogiske projekter i samarbejde med Danida.

Skoler og børnehaver i Afrika

Initiativerne, Sanduko støtter i Afrika, spænder fra velorganiserede større Waldorfskoler og børnehaver, til små skoleinitiativer langt ude i slummen. Fælles for alle initiativerne er dog, at børnene er meget fattige, og at forældre har begrænsede eller ingen muligheder for at betale skolepenge.

Specielt har udviklingen af Mbagathi skolen i Nairobi betydet uddannelse for mange børn og unge, der dermed har fået betydeligt større mulighed for at skabe sig en tilværelse i et meget vanskeligt samfund og erhvervsmiljø.

Samtidigt har uddannelse af lærere på grundlag af Waldorfpædagogik betydet, at også fremtidige generationer af børn får en bedre opvækst og uddannelse samt et bedre livsindhold.

Støtten fra Merkur Fonden

Merkur Fonden bidrager bl.a. til sponsorering af børn, der dermed kan komme i børnehave eller skole, sponsorering af lærere til waldorfpædagogisk uddannelse eller specifikke projekter såsom f.eks. byggeri eller som nødhjælp i trængte situationer.


Læs mere om Sanduko

Læs mere om, hvordan du støtter et fokusprojekt som Sanduko