Red børnene i Gorom-Gorom arbejder for at skaffe trængende børn i Burkina Faso mad, tøj, medicin, skolegang/uddannelse og andre livsfornødenheder.

Red børnene i Gorom-Gorom

Merkur Fonden har udvalgt et antal projekter, som fonden ønsker at følge og støtte over en længere periode. Red børnene i Gorom-Gorom er et af disse fokusprojekter.

Red børnene i Gorom-Gorom er en dansk forening, der har som formål at støtte den burkinske forening M'balla Sukaabe. Sammen arbejder de to foreninger for at skaffe særligt trængende børn mad, tøj, medicin, skolegang/uddannelse og andre livsfornødenheder.

Alle børnene kommer fra byen Gorom-Gorom, som ligger i det nordlige Burkina Faso. De kan enten være forældreløse, eller også kan deres forældre ikke tage sig af dem f.eks. pga. sygdom. Børnene bor sammen med medlemmer af M'balla Sukaabe. På den måde bliver børnene en del af kvindernes familie, og de slipper for at komme på børnehjem eller at skulle bo på gaden.

M'balla Sukaabe består af 69 kvinder, der alle er værger for et eller flere børn. Foreningen eksisterede allerede inden den danske søsterforening, og har hele tiden haft som formål at tage sig af udsatte børn. I alt tager de 69 værger sig af 105 børn.

Støtten fra Merkur Fonden

Støtten fra Merkur Fonden bidrager ikke mindst til børnenes uddannelse. Det kan for eksempel være materialeforbrug i børneskolen eller gymnasie- eller håndværksuddannelse, når børnene bliver ældre. 

Læs mere om Red børnene i Gorom-Gorom

Læs mere om, hvordan du støtter et fokusprojekt som Red børnene i Gorom-Gorom